Spring naar content

4x tips voor het aankopen van een woning in de huidige markt

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) woning?

Wij weten als geen ander hoe lastig het kan zijn om een woning te vinden in de huidige woningmarkt. Daarom geven wij je in deze blog vier handige tips voor het aankopen van de woning. Lees snel hieronder verder!

 

1. Weten hoe je altijd één stapje eerder bent?

In dit huidige klimaat is het handig om zo snel mogelijk op de hoogte te worden gebracht van het nieuwste aanbod. Dit kan je op verschillende manieren aanpakken.

Schrijf je in als woningzoekende bij verschillende makelaarskantoren. Ook wij hebben een gratis zoekopdracht waar jij je op kan inschrijven. Op onze Instagram accounts worden de woningen voordat ze op Funda belanden al bekend gemaakt. Wist je dat sommige woningen niet eens op Funda belanden door de vele aanvragen via onze Instagram? Zeker handig om te volgen dus

 

2. Eerste woning? Zo bespaar je geld en kan je meer bieden?

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en heb je nog geen eigen woning gekocht onder de nieuwe regeling? Dan heb je geluk! Sinds 1 januari 2021 betaal je geen overdrachtsbelasting bij de aankoop van je eerste woning tot €400.000,-. Hierdoor hoef je minder eigen geld in te leggen voor de bijkomende kosten, waardoor je meer ruimte over hebt om te bieden. Ben je ouder dan 35 jaar, dan betaal je 2% aan overdrachtskosten.

 

3. Vergroot je kansen door rekening te houden met deze schulden

Een huis kopen met een studieschuld? Dat kan! Je studieschuld heeft helaas wel invloed op het bedrag dat je kunt lenen. De weging is minder zwaar dan andere schulden, maar er wordt wel gekeken naar de oorspronkelijke studieschuld. In principe maakt het dus niet uit hoeveel je al hebt afgelost.

 

4. Kun je tegenwoordig nog zonder aankoopmakelaar?

Ja, maar een aankoopmakelaar beschikt over een grote kennis, inzichten en ervaring rondom het aankopen van een woning in de huidige woningmarkt. Daarnaast weet een aankoopmakelaar wat een woning echt waard is en ondersteund hij/zij je bij het uitbrengen van een bod. Ook wij kunnen je ondersteunen als aankoopmakelaar bij de zoektocht naar jouw perfecte woning.

 

Hopelijk helpen deze tips je bij het vinden van jouw droomwoning. Veel succes!