Spring naar content

Tips & tricks voor de bezichtigingen: 5x handige tips!

Hoe kan ik mij voorbereiden op de bezichtigingen?

Het is zover: de bezichtigingen van jouw woning vinden bijna plaats. Dit is hét moment dat kijkers een concretere mening gaan vormen over hun eventuele toekomstige thuis. Spannend! En natuurlijk belangrijk. De eerste indruk telt en daarom is het van belang dat jouw huis – net als bij de fotoreportage – goed gepresenteerd wordt. Om te zorgen dat je woning er op en top uitziet én opvalt, hebben wij vijf tips op een rijtje gezet om je te helpen hoe jij het beste de voorbereidingen voor de bezichtigingen kunt verzorgen. Alles afgevinkt? Dan is jouw werk gedaan en zorgen wij voor een goed verloop tijdens de bezichtigingen en maken wij de kijkers nóg enthousiaster.

 

Tip 1: Zorg voor een opgeruimd huis

Een van de belangrijkste punten van onze tips voor bezichtigingen: zorg dat je woning schoon en opgeruimd is! Tref voor de bezichtigingen de laatste voorbereidingen door te stofzuigen en te stoffen. Berg kostbare spullen op en haal, indien je dit zelf graag wilt, persoonlijke items zoals foto’s weg. Ruim je keuken op door afwas in de vaatwasser te stoppen. Ook strak opgemaakte bedden met extra kussentjes of een kleed zorgen voor een nette, opgeruimde uitstraling.

 

Tip 2: Te koop bord opgehangen? Sleutel aanwezig?

Op het moment dat de woning online gaat, mag ons ‘te koop’ bord ophangen worden. Hang deze op een zichtbare plek, zodat zoveel mogelijk potentiële kopers het bord zien hangen. Een ander belangrijk punt is dat wij de huissleutels ontvangen. Zo staan we niet voor een dichte deur als we met de bezichtigingen gaan beginnen. In overleg met jou maken we een afspraak over de sleutels. Zo kan je de sleutels bij ons op kantoor langsbrengen, kan een van onze collega’s deze bij jouw thuis ophalen of neemt de makelaar de sleutel van je aan voordat de eerste bezichtiging start. Heb je een externe berging? Ook hiervan ontvangen we graag een sleutel om aan de kijkers te laten zien. Mocht je hier maar een beperkt aantal sleutels van hebben, mag je deze sleutel ook achterlaten in de woning.

 

Tip 3: Voeg extra sfeer toe

Een beetje extra sfeer toevoegen is nooit mis. Met een aantal mooie finishing touches maak jij je woning extra sfeervol. Een mooie, verse bos bloemen fleurt je woonkamer helemaal op en geeft een lekkere geur af. Met een muziekje op de achtergrond is de sfeer zo gezet. Bezichtigingen in de winterse namiddag of avond? Een aantal kaarsen zorgen voor extra licht en een gezellige, knusse ambiance. Onze makelaar zorgt er natuurlijk voor dat hij/zij ruim op tijd voor de bezichtigingen aanwezig is om de laatste check door de woning te doen. Onze makelaar zorgt ervoor dat alle lichten aanstaan en kaarsjes eventueel aangestoken worden.

 

Tip 4: Zet wat lekkers klaar voor de kijkers

Hoe zorg je voor een extra warm welkom voor de kijkers? Het is altijd goed om wat lekkers te eten en te drinken klaar te zetten. Dat maakt niet alleen de sfeer leuker, maar zegt ook iets over jou als huidige bewoner: namelijk anderen thuis laten voelen. Zoete lekkernijen die gemakkelijk te eten zijn, zoals kleine koeken of chocolaatjes, zijn erg geschikt. Ook hartige hapjes doen het goed, vooral in de middag. Qua drinken kan je het heel simpel houden: zet bijvoorbeeld een karaaf water met munt of citroen of diverse kleine blikjes fris neer. Een échte klassieker: de geur van verse appeltaart. Dat kan toch niemand weerstaan?

 

Tip 5: Opvang voor de huisdieren

En nu de laatste tips voor de bezichtigingen! Heb jij huisdieren? Om het gemak van de kijkers en de rust van je huisdier te verzekeren, is het handig om opvang voor je huisdier(en) te regelen tijdens de bezichtigingen. Wellicht dat een van je buren, je familie of vrienden je wel uit de brand wil helpen! Zo kunnen kijkers rustig een rondje lopen door je woning en heeft je huisdier niet de onnodige stress van vreemde mensen over de vloer. Let daarbij extra op eventuele haren van je trouwe viervoeters en zet – indien mogelijk – de kattenbak op een beschutte plek of buiten. Extra fris!

Zo, nu ben je helemaal klaar voor de bezichtigingen. Laat ze maar beginnen!