Spring naar content

Tips voor het verkopen van je woning in de winter

Je woning verkopen in de winter?

In de winterperiode komen er minder woningen in de verkoop. Uit cijfers blijkt zelfs dat er in deze periode de minste woningen worden verkocht. Echter biedt dit juist kansen, omdat er op dat moment minder concurrentie is. Per seizoen kunnen kleine aanpassingen aan je woning al een groot verschil maken! Je wilt natuurlijk dat de koper zichzelf hier ziet wonen. Wil jij je concurrenten voor zijn en je woning extra onder de aandacht brengen deze winter? Lees het in deze blog!

 

Speld in de hooiberg

In het hoogseizoen komen er elke dag ontzettend veel woningen op de markt. Er bestaat dan de kans dat je niet door iedereen wordt gezien. Doordat er in de wintermaanden minder concurrentie is op de woningmarkt, maar nog wel veel vraag, valt je huis sneller op onder potentiële kopers.

 

Merry Christmas

Eén ding dat onder andere in jouw voordeel kan werken bij het verkopen van je woning in de winter zijn de kerstdagen. De beste periode voor een gezellige sfeer, en natuurlijk niet te vergeten, de grootste kerstboom die je maar kunt vinden. Het is belangrijk dat de koper zich al thuis voelt op het moment dat hij of zij de woning binnenloopt. Een knus en warm gevoel is tijdens de kerstdagen haast gegarandeerd!

Tip: Wat elk seizoen werkt is de geur van o.a. appeltaart, wat zorgt voor een huiselijk gevoel. Maar je kan rond oud en nieuw ook denken aan lekkere oliebollen en appelflappen.

 

Let it snow

Maar niet alleen tijdens de bezichtigingen moet de woning goed naar voren komen. Ook op foto’s is het belangrijk om kopers hun aandacht te trekken. Een besneeuwde tuin kan romantisch zijn. Helaas weten wij allemaal dat dit in Nederland maar een paar dagen zo is. Voor je het weet is het gesmolten en is je tuin een natte boel. Niet bepaald aantrekkelijk dus. Daarom is het handig om de foto’s van je woning al eerder te laten maken. Bijvoorbeeld in de zomer, wanneer alles nog in bloei staat. Dan heb je gegarandeerd foto’s waarin de tuin goed tot zijn recht komt.

Tip: Bij ons kan je ook gebruik maken van avondfotografie. Perfect tijdens deze donkere avonden. Maak daar vooral gebruik van!

 

Brrr…

Een warm gevoel hebben bij een woning kan je ook heel letterlijk opvatten. Zorg dat je huis een aangename temperatuur heeft als de bezichtigingen plaatsvinden. Heb je een open haard? Zet deze dan vooral aan. Ook is het altijd gezellig om geurkaarsjes te laten branden.

 

Licht in het donker

Vaak rijden potentiële kopers na werk alvast even langs de woning om een klein voorproefje te krijgen. Heb je kerstverlichting in je tuin en ben je ‘s avonds niet thuis, maar wil je wel dat het gezellig oogt? Zorg dan voor automatische verlichting. Dan weet je zeker dat je huis er altijd picobello bij staat.

Dit zijn onze tips voor het verkopen van je woning in de winter. Heb jij verkoopplannen? Plan dan hier een vrijblijvend verkoopgesprek.