Spring naar content
typeBouwgrond
aantal kamers1

Over het woningtype

De inschrijving voor deze kavels sluit op donderdag 25 april om 12:00 uur. Geef tijdig je voorkeur door aan de verkopend makelaars via het daarvoor bedoelde inschrijfformulier. Meer informatie vind je op de website van Dordts Buiten.

Welkom in Dordts Buiten
Aan de zuidkant van Dordrecht ligt de nieuwe wijk Dordts Buiten. Een groene en duurzame wijk van ca. 400 woningen waar ecologie en natuurinclusiviteit op de eerste plaats staat. Dordts Buiten bestaat straks uit drie deelbuurten. De verkoop van het project loopt voorspoedig en de bouw van de eerste woningen in deelgebied “tussen de Velden” en “ Aan de Lanen” is inmiddels gestart. In deelgebied “op de Eilanden” is het mogelijk om zelf je huis te bouwen. Het deelgebied “op de Eilanden” kenmerkt zich door de ruime opzet met fraaie ligging midden in het groen.
Na de 1e fase waarin 6 zelfbouwkavels zijn uitgegeven, mogen we je nu de volgende fase presenteren met 8 prachtig gelegen zelfbouwkavels.

De kavels hebben de bestemming “ontwikkelgebied”. Dit houdt in dat de beeldkwaliteit aan moet sluiten op de sfeer die voorgeschreven is in het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan.
De kavels zijn gelegen aan de rand van de waterrijke en groene wijk. Hier staat al veel volgroeid groen en een polderstructuur die we behouden en versterken. De waterpartij “de Oostkil” ligt als een blauwe buffer om Dordts Buiten heen. Maar liefst 40% van het totale plangebied wordt groen!

In Dordts Buiten krijg je alle ruimte om te genieten van de natuur, je buren te ontmoeten en heerlijk te kunnen wonen!

Jouw droomhuis
In deelgebied “Op de Eilanden” kun je jouw eigen huis ontwerpen en bouwen. De kavels variëren in grootte vanaf 300 m2 tot ruim 406 m2. Het ontwerp dient te voldoen aan de gestelde eisen in het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. Deze zijn als download toegevoegd op deze website maar ook te downloaden via www.omgevingswet.overheid.nl.
Je bent zelf vrij in de keuze voor architect en aannemer. Wij hebben de belangrijkste uitgangspunten geformuleerd in het kavelpaspoort. Deze is beschikbaar vanaf start verkoop. Alles wat je wilt moet weten over de bouw van de woning is hierin te vinden.

Een unieke kans om al jouw woonwensen uit te laten komen!

Inschrijven
Vanaf 18 april staan alle definitieve prijzen en verkoopdocumentatie online. Inschrijven kan middels het inschrijfformulier die te vinden is (vanaf 18 april a.s.) op onze website of bij verkopend makelaars is te verkrijgen. Het inschrijfformulier dient uiterlijk 25 april om 12:00 uur ingeleverd te zijn (per e-mail of op kantoor) bij een van de verkopend makelaars.

Stappenplan Dordts Buiten
Om tot een gestroomlijnd proces en kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling te komen is er een globaal stappenplan opgesteld om dit te borgen. Onderstaand een beknopte samenvatting van hoe u in 10 stappen het proces zal doorlopen tot aan de ontwikkeling van uw eigen woning.

Stap 1
• De verkoopstukken zijn te vinden op de websites van de ontwikkelaars (Plegt Vos en Roosdom Tijhuis) en de verkopende makelaars (Ooms Makelaars en Maarten Makelaardij).
• Voordat u inschrijft bestudeert u het beeldkwaliteitsplan, bestemmingsplan, kavelpaspoort. Het Bestemmingsplan is te vinden op www.omgevingswet.overheid.nl.
• U kunt zich inschrijven op één of meerdere kavels.

Stap 2
• Inschrijven kan tot 25 april 12:00 uur.
• Bij meerdere inschrijvingen vindt een toewijzing plaats.
• U ontvangt uiterlijk 30 april bericht over de toewijzing.

Stap 3
• In het eerste gesprek bespreekt u met de makelaar de door u te nemen stappen op weg naar uw droomwoning.
• Na dit gesprek heeft u 2 weken bedenktijd.
• De vervolgstap is dat de optieovereenkomst wordt opgemaakt, ondertekend wordt en de optievergoeding á €1.500 wordt overgemaakt naar Grondexploitatiemaatschappij Amstelwijck Midden CV. U heeft nu de optie op de kavel.

Stap 4
• U start met het ontwerpproces met uw eigen architect.
• U heeft samen met uw architect 2x een overleg met de supervisor, een startgesprek en een tussentijdsgesprek. De supervisor helpt u om uw persoonlijke wensen zo goed
mogelijk aan te laten sluiten op de beeldkwaliteit die in deze wijk beoogd is. Dit ter voorbereiding van de welstand. Hiervoor gebruikt u een schetsontwerp, gemaakt door de door u ingehuurde architect.

Stap 5
• Binnen 4 maanden legt u het voorlopig ontwerp van uw woning ter toetsing voor bij de gemeentelijke welstandscommissie.

Stap 6
• Bij goedkeuring van het voorlopig ontwerp door Welstand en de Supervisor tekent u de koopovereenkomst grond met de eventuele ontbindende voorwaarde financiering.

Stap 7
• U start nu met het uitwerkingstraject van het ontwerp naar technische tekeningen, overleg constructeur, enz...
• U vraagt een offerte op bij één of meerdere aannemers.
• U tekent een aannemingsovereenkomst.

Stap 8
• U vraagt een omgevingsvergunning aan bij de gemeente Dordrecht.

Stap 9
• Na verlening van de omgevingsvergunning rond u de financiering af en maakt u met de notaris een afspraak om de grond af te nemen van Grondexploitatiemaatschappij Amstelwijck Midden CV.

Stap 10
• U start met de bouw.

Voor meer informatie over de kavels en de geldende Welstandscriteria kan je contact opnemen met ons kantoor.

De koopsom (V.O.N.) is inclusief:
21% BTW; grondkosten en kosten bodemonderzoek; makelaarscourtage en notariskosten;
De koopsom (V.O.N.) is exclusief:
rente over de grondkosten (per 18 oktober 2024) en eventueel vervallen termijnen; de kosten van financiering t.w. afsluitkosten en kosten hypotheekakte.
*  V.O.N. prijs is exclusief de kosten voor de aansluiting op de stadsverwarming van € 7.150,- incl. BTW.  kavel.  (ter indicatie tapwaterklasse CW5, 9 liter 60°C)
Let er bij het afsluiten van jouw hypotheek op dat jouw offerte voldoende lang geldig is. Wijzigingen zijn voorbehouden. Aan de prijslijst kunnen geen rechten worden ontleend. Datum: 18/04/2024.

Kenmerken

Financieel
Vraagprijs
€ 319.000,-
Koopconditie
Vrij op naam
Status
Onder optie
Bouw
Soort woonhuis
Bouwgrond
Oppervlakten en inhoud
Overige inpandige ruimte
0 m2
Inhoud
0 m3
Indeling
Aantal kamers
1
Aantal woonlagen
1
Buitenruimte
Type buitenruimte(s)
Geen tuin

Deze woningen vind je misschien ook wel wat!

vraagprijs kamers status
14 € 299.000,- 1 Onder optie Bekijk woning
vraagprijs kamers status
12 € 319.000,- 1 Onder optie Bekijk woning
vraagprijs kamers status
11 € 335.000,- 1 Onder optie Bekijk woning
vraagprijs kamers status
10 € 340.000,- 1 Onder optie Bekijk woning
vraagprijs kamers status
9 € 340.000,- 1 Onder optie Bekijk woning
vraagprijs kamers status
8 € 340.000,- 1 Onder optie Bekijk woning
vraagprijs kamers status
7 € 340.000,- 1 Onder optie Bekijk woning