Spring naar content
aantal woningen142
huur of koopKoop
woonoppervlakv.a. 56 m2 tot234 m2

Over het project

Zie jij jezelf al wonen in dit nieuwe Rotterdamse icoon?

De bouw is in volle gang en er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De verwachte oplevering is al het tweede kwartaal van 2025!

LOCATIE De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs onder sommige Rotterdammers onontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Maar dat gaat veranderen. Want op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt de Piekstraat gebouwd. Een woontoren met 142 woningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad. Omringd door water en industrie, met een verbluffend, ánder uitzicht op de skyline of de Maas. Wie de kaart erbij pakt, ziet hoe verrassend centraal de Piekstraat ligt in de stad. Het is slechts tien minuten fietsen naar het centrum en treinstation Zuid is nabij.

De omgeving is vol op in ontwikkeling. Zo is het de ambitie om nog eens 800 woningen aan de westzijde van de Piekstraat te bouwen. Op loopafstand van de Piekstraat verrijst straks Feyenoord City. Nieuwe woontorens, winkels, horeca, scholen, zorgvoorzieningen en een bioscoop zullen een spectaculaire impuls geven aan de omgeving van de Piekstraat. Er zijn plannen voor veel groene publieke ruimte en een wandelpromenade langs het water. Ook is het plan om de bestaande verbindingswegen en de OV verbinding aan te pakken. Er worden zelfs nieuwe oeververbindingen tussen Kralingen en Feijenoord (zowel auto als metro) onderzocht. Als het meezit, kun je de bouw van het gebied straks vanuit je nieuwe woning volgen!

DUURZAAM LEVEN Driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie en vloerverwarming en vloerkoeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat bij minimaal energieverbruik. Met een slimme thermostaat, past de woning zich aan op jouw leefpatroon. Dat is comfortabel en zuinig. Ook op andere manieren stimuleert De Piekstraat een duurzame levensstijl. De zonnepanelen op het dak zorgen voor een toevoer van groene energie en de parkeergarage is voorbereid op 100% elektrisch autogebruik. Daarnaast vind je meerdere elektrische deelauto’s in de plint van het

gebouw, die je eenvoudig kunt reserveren via een app. Tel daar de ruim 600 plekken voor (elektrische) fietsen + goede aansluiting op het OV bij op, en je eigen auto is haast overbodig!

VEEL BUITENRUIMTE EN EEN ADEMBENEMEND UITZICHT De woningen op de Piekstraat variëren in grootte van 64 tot 231 m2 en schitteren door spannende plattegronden, vides, veel lichtinval en extra hoge plafonds. Het uitzicht vanuit je woning is adembenemend, aan welke kant van het gebouw je ook woont. Zo heb je aan Oost- en Zuidzijde van het gebouw ongelimiteerd uitzicht op de Maas en aan de andere zijdes geniet je van de Rotterdamse Skyline.

Bijzondere buitenruimte is er ook. Van terrassen aan het water tot royale, woningbrede balkons en meer beschutte inpandige loggia’s, allen met een uniek uitzicht over de stad en de Maas. Doordat de balkons en loggia’s afsluitbaar te maken zijn, worden ze een verlengstuk van je woonkamer. Hier kun je ook op minder zonnige dagen genieten van je buitenruimte. Zo bieden alle woningen in De Piekstraat iets wat elders in de stad zeldzaam is: de ruimte om ánders te wonen.

Er zijn ook een woningen met wel hele bijzondere features. Een terras aan het water, een boot voor de deur, een atelier aan huis, je auto in je woning, een monumentale boekenkast van 6 meter hoog: wat je droom ook is, grote kans dat je hem hier kunt verwezenlijken.

NB: Bekijk de projectwebsite voor verdere informatie over de typewoningen en schrijf je in voor de nieuwsbrief!