Spring naar content

BLIKK, Dordrecht

Rustig wonen in een groen hof op een unieke plek aan de rand van de oude binnenstad; een droom komt uit op het historische terrein aan het Oranjepark. Binnen de 19e-eeuwse schil van Dordrecht creΓ«ren we een groen stukje rust met een authentieke historische sfeer in combinatie met de kwaliteit en het comfort van nieuwbouw. Welkom in BLIKK.

In het autovrije woonhof spelen de kinderen, lees je ontspannen een boek of drink je gezellig een kop koffie met je buren. Maar net zo makkelijk wandel je naar de binnenstad om een hapje te eten, te shoppen of een theater of museum te bezoeken. Ook het openbaar vervoer is dichtbij. Kortom: BLIKK is wonen met eindeloos veel mogelijkheden.

Duurzaam en onderhoudsvrij

Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen ziet BLIKK er over twintig jaar nagenoeg hetzelfde uit als nu. De gevel van de hofwoningen bestaat voor een groot deel uit hout met een hoge duurzaamheidsklasse, waardoor die langjarig onderhoudsvrij is. Daarnaast zijn de woningen gasloos, zijn ze aangesloten op stadsverwarming en de hofwoningen en herenhuizen beschikken over zonnepanelen. Wonen in BLIKK is wonen in een hoge duurzaamheidsklasse.

16 Hofwoningen:

De gevels – inclusief de uitkragende huif – zijn volledig gemaakt van hout en springen direct in het oog. De huif is opgebouwd uit meerdere gelaagde houten elementen die uitkragen richting het hof. Dit alles geeft deze woningen hun eigen unieke en warme karakter. Het duurzame hout blijft jarenlang mooi en is onderhoudsvrij. Het is duurzaam en sterk. Er zit een jarenlange garantie op.

De woning bestaat op de begane grond uit een woonkamer, toilet en leefkeuken gedeelte. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping is ruimte voor bijvoorbeeld een extra badkamer en extra slaapkamers. Het ritme van de ramen in de voorgevel wisselt per woning, waardoor er een speels effect ontstaat in het straatbeeld. De extra hoge ramen in de voorgevel zorgen voor veel daglicht in de woning en extra goed zicht op het groene hof.

Alle hofwoningen hebben een eigen achter- en voortuin. In de voortuin geniet je vanuit je eigen zitje, dat overloopt in het openbare groene hof.

9 Loftwoningen:

Aan het einde van het groene hof zijn de negen loftwoningen gesitueerd. De karakteristieke vorm van de sheddaken van de oude fabriek is hierin doorgevoerd. Vanaf de voorkant van de woning kijk je het prachtige hof in. De grote raampartijen zorgen ervoor dat er heel veel daglicht de woning binnenkomt.

De loftwoningen hebben een bijzondere indeling. De begane grond is open en vrij in te delen als woonkamer en leefkeuken. Deze woningen hebben een echte eyecatcher: een vide in het midden van de woonkamer die doorloopt tot het dak. Vanuit de als sheddak gevormde daken valt het licht binnen, wat zich verspreidt door heel de woning. Dit zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel. Ook de badkamer krijgt daglicht via het dak. De tuinen van deze woningen liggen aan het hof. De grotere
loftwoningen hebben ook aan de achterzijde een tuin en/of dakterras. De hoekwoning met bouwnummer 25 heeft een prachtig uitgebouwde serre en een fantastische tuin. In de vide begint de hoofdtrap naar de slaapkamers. De hoofdslaapkamer ligt op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning. Bijzonder detail: deze hoofdslaapkamer heeft een eigen toegangstrap. Alleen bij hoekwoning met bouwnummer 25 is de hoofdslaapkamer te bereiken via de trap in de vide. De als sheddak-gevormde daken, de bijzondere indeling, grote raampartijen en lichte vide maken wonen in een loftwoning een unieke beleving.

4 Herenhuizen:

Aan de Dubbeldamseweg Noord verschijnen vier prachtige herenhuizen (bouwnummers 26 t/m 29). De gevel is opgetrokken uit royale bakstenen, inclusief een fraai motief. Door deze detaillering komt de gevel echt tot leven.

Bouwnummers 27 t/m 29 hebben naast een entree ook een werk-/slaapkamer op de begane grond. Dit maakt deze woning perfect geschikt om thuis te werken of voor een kantoor aan huis. Tevens bevinden zich op de begane grond van deze woningen een bergingsruimte, een toilet en de toegang tot het parkeerterrein.

Bouwnummer 27 heeft een ietwat terugliggende, transparante gevel met een aparte, tweede toegangsdeur, wat het nog prettiger maakt om een bedrijf aan huis te hebben en klanten te ontvangen. Via de trap kom je op de eerste etage, de leefverdieping. Deze loopt door van voor naar achteren. Aan de achterkant bevindt zich het balkon. Hier geniet je zomers in alle rust van de ochtendzon. Deze verdieping maak je helemaal eigen door zelf te bepalen waar de keuken, eetkamer en woonkamer komen te liggen. Op de tweede verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een ruime badkamer. De ruime hoofdslaapkamer is 20 m2 groot.

Bouwnummers 26 en 27 beschikken over een derde verdieping, inclusief een derde slaapkamer. Ook is er een aparte werkkamer, die ideaal is om te studeren of thuis te werken, met uitzicht op straat. Aansluitend bevindt zich hier het dakterras, gericht op het zuidwesten. Hier geniet je na een dag hard werken van de heerlijke avondzon. Bouwnummers 28 en 29 hebben via de tweede verdieping toegang tot een prachtig, ruim dakterras van ca. 30 m2 dat vrijwel over de gehele lengte loopt. Heb je meer ruimte nodig, dan kan hier een derde verdieping op geplaatst worden, met dezelfde in derde verdieping op geplaatst worden, met dezelfde indeling als de derde verdieping bij bouwnummer 26 en 27.

  • Start bouw 4de kwartaal 2022;
  • Bij kopen 1 parkeerplaats verplicht, kosten € 22.500 euro;
  • Iedereen die ingeschreven is in de Pre Sale fase heeft voorrang bij de definitieve inschrijving!

Meer informatie vind je op de projectwebsite: https://blikkopwonen.nl/