Spring naar content

Dordts Buiten Fase 1A, Dordrecht

Ruim, groen en ontspannen wonen aan de rand van Dordrecht. Autoluw en goed bereikbaar, stijlvol, gericht op natuur en helemaal energieneutraal: in Dordts Buiten woon je toekomstbestendig. De circa 367 woningen krijgen een overwegend klassieke, traditionele uitstraling. Er komen verschillende types woningen voor diverse doelgroepen: van rijwoning en levensloopbestendig tot twee-onder-een-kap en vrije kavels waar je zelf een vrijstaande woning kunt laten bouwen. Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis realiseren dit project en de plannen zijn volop in ontwikkeling.

Dordts Buiten bestaat straks uit drie deelbuurten met een eigen identiteit. Je woont hier in een rustige buurt met autoluwe zones waar kinderen veilig buiten kunnen spelen. De wijk heeft een optimale bereikbaarheid dankzij de wandelfietsroute richting het centrum, de aanleg van een nieuwe bushalte, en een snelle aansluiting op de A16 en N3, waardoor je zó in Den Haag, Rotterdam of Breda bent. Ook kun je gebruik maken van de duurzame deelauto’s en deel(bak)fietsen in de mobiliteitshub.

Inschrijving is vanaf heden mogelijk op de projectwebsite van Plegt-Vos

Drie deelbuurten

Dordts Buiten bestaat straks uit drie deelbuurten. Aan de Lanen komen vooral rijwoningen in diverse formaten aan ruim opgezette plantsoenen met bomenrijen eromheen. Tussen de Velden komen vooral twee-onder-een-kapwoningen en brede rijwoningen, gegroepeerd in het openbare groen en in het hart van de buurt. Op de Eilanden woon je in een vrijstaand huis op een fraai gelegen kavel met veel ruimte en water er omheen. We werken nog hard aan hoe het er precies uit komt te zien.

Aan de Lanen:

Hier komen voornamelijk rijwoningen met afwijkende gevels op de hoeken. Het worden woningen in warm getinte baksteen met kleuraccenten rond de deuren en ramen. Bij de woningen grenzend aan het openbaar gebied komen erfafscheidingen, begroeid met planten.

Tussen de Velden:

Twee-onder-een-kapwoningen zullen hier gerealiseerd worden. De gevels zijn deels van baksteen en van hout en krijgen kleuraccenten en gevelverfraaiingen. De daken steken een stukje over en de erfafscheidingen worden vormgegeven op een zo groen mogelijke wijze.

Op de Eilanden:

Een locatie met voornamelijk vrijstaande woningen. Hout wordt hier een belangrijk gevelelement. Dat geeft ook zonder specifieke accenten een warm en afwisselend uiterlijk. De tuinen worden op speelse wijze door planten en struiken begrensd en er komen zoveel mogelijk groene erfafscheidingen.

Energieneutraal wonen

Je woont hier straks in een ruim huis in een groene, natuur inclusieve en klimaat adaptieve buurt. Elke woning wordt energieneutraal, net als de openbare ruimte. Voor de inrichting van de openbare ruimte wordt gebruik gemaakt van zo veel mogelijk herbruikbare of duurzame materialen. Voor de woningen gebruiken we veel milieuvriendelijke (bio-based) materialen zoals hout en bakstenen in natuurlijke tinten. De architectuur krijgt een overwegend klassieke basis maar op een eigentijdse wijze vormgegeven.

De woningen voldoen aan de nieuwste BENG-eisen. Op deze woningen leggen we zelfs nog meer zonnepanelen dan de landelijke norm op dit moment voorschrijft. Daarmee bereiken we BENG 2=0 en dat maakt de woningen energieneutraal. De woningen worden op de begane grond en 1e verdieping verwarmd door comfortabele vloerverwarming en zijn aangesloten op stadsverwarming. De balansventilatie met warmteterugwinning zorgt voor een gezond binnenklimaat en een optimale energiehuishouding. Al deze duurzame toepassingen zijn niet alleen beter voor de planeet, maar houden ook je energierekening laag. Een groot voordeel in deze tijd! Je kunt bovendien een groenverklaring krijgen voor extra rentekorting op je hypotheek, waardoor je de totale woonlasten nog verder verlaagt.

Voor meer informatie bekijk de projectwebsite via onderstaande knop. Collegiale verkoop met Ooms Makelaars.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We kijken graag naar je wensen en naar wat we voor je kunnen betekenen. Kies hieronder op welke manier we contact met je op mogen nemen en vul je gegevens in. Tot snel!

ik wil een afspraak maken

kronkel_mm

ik wil graag gebeld worden

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
kronkel_mm