Spring naar content

Dordts Buiten, Dordrecht

Ruim, groen en ontspannen wonen aan de rand van Dordrecht. Autoluw en goed bereikbaar, stijlvol, gericht op natuur en helemaal energieneutraal: in Dordts Buiten woon je toekomstbestendig. De circa 400 woningen krijgen een overwegend klassieke, traditionele uitstraling. Er komen verschillende types woningen voor diverse doelgroepen: van rijwoning en levensloopbestendig tot twee-onder-een-kap en vrije kavels waar je zelf een vrijstaande woning kunt laten bouwen. Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis realiseren dit project en de plannen zijn volop in ontwikkeling.

Drie deelbuurten
Dordts Buiten bestaat straks uit drie deelbuurten. Aan de Lanen komen vooral rijwoningen in diverse formaten aan ruim opgezette plantsoenen met bomenrijen eromheen. Tussen de Velden komen vooral twee-onder-een-kapwoningen en brede rijwoningen, gegroepeerd in het openbare groen en in het hart van de buurt. Op de Eilanden woon je in een vrijstaand huis op een fraai gelegen kavel met veel ruimte en water er omheen. We werken nog hard aan hoe het er precies uit komt te zien.

Aan de Lanen:
Hier komen voornamelijk rijwoningen met afwijkende gevels op de hoeken. Het worden woningen in warm getinte baksteen met kleuraccenten rond de deuren en ramen. Bij de woningen grenzend aan het openbaar gebied komen erfafscheidingen, begroeid met planten.

Tussen de Velden:
Twee-onder-een-kapwoningen zullen hier gerealiseerd worden. De gevels zijn deels van baksteen en van hout en krijgen kleuraccenten en gevelverfraaiingen. De daken steken een stukje over en de erfafscheidingen worden vormgegeven op een zo groen mogelijke wijze.

Op de Eilanden:
Een locatie met voornamelijk vrijstaande woningen. Hout wordt hier een belangrijk gevelelement. Dat geeft ook zonder specifieke accenten een warm en afwisselend uiterlijk. De tuinen worden op speelse wijze door planten en struiken begrensd en er komen zoveel mogelijk groene erfafscheidingen.

Goed wonen
We weten al wel wat voor buurt er ongeveer gaat ontstaan. Je woont hier straks in een ruim huis in een groene, natuurinclusieve en klimaat adaptieve buurt. Elke woning wordt energieneutraal, net als de openbare ruimte. Voor de inrichting van de openbare ruimte wordt gebruik gemaakt van zo veel mogelijk herbruikbare materialen. Voor de woningen gebruiken we veel milieuvriendelijke (bio-based) materialen zoals hout en bakstenen in natuurlijke tinten. De architectuur krijgt een overwegend klassieke basis maar op een eigentijdse wijze vormgegeven. Zodra de ontwerpen zijn goedgekeurd worden deze met jou gedeeld.

Lijkt het je wat, wonen in Dordts Buiten? Meld je dan aan en laat weten hoe jij hier graag wilt wonen, wij zijn benieuwd naar jouw woonwensen en verwerken dit waar mogelijk in de plannen.

Verwachtte start verkoop:
Tweede kwartaal 2022.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We kijken graag naar je wensen en naar wat we voor je kunnen betekenen. Kies hieronder op welke manier we contact met je op mogen nemen en vul je gegevens in. Tot snel!

ik wil een afspraak maken

kronkel_mm

ik wil graag gebeld worden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
kronkel_mm