Spring naar content

Je huis (laten) verkopen in de vakantie? Gewoon doen!

Je huis laten verkopen in de vakantie?

Zeker, je huis verkopen kan prima terwijl jij lekker met je opblaasflamingo in de zee ligt! Oók al gaat dat misschien een beetje tegen je gevoel in. Want wie is er nu bezig met een nieuw huis tijdens de vakantieperiode? Wie kijkt er nou om naar mijn woning? Aan wie kan ik dan mijn huis verkopen? Als het nieuws al te maken heeft met komkommertijd, waarom dan de huizenmarkt niet?

Dat zijn precies de vragen waar wij antwoord op geven in deze blog. Om maar te beginnen met de vraag wie er naar jouw huis omkijkt. Die mensen zijn er namelijk zeker wel – en nee, niet alleen de ‘geveltoeristen’. Het klopt dat de zomer niet de beste tijd is om je huis te verkopen vanwege de vakantieperiode. Tegelijkertijd is het ook de gezelligste tijd van het jaar en willen mensen lekker naar buiten. Woningen met een tuin of zonnig balkon zijn ineens erg in trek. En tijdens de bouwvak ligt ook niet meer alles stil. Er zijn bijvoorbeeld veel zzp-ers die eerder of later op vakantie gaan. Dus een volledige stilte is er in de zomer niet meer bij gelukkig! Twijfel je toch nog? Lees dan gewoon nog even verder, overtuig jezelf en verkoop je huis.

 

Je huis verkopen in de vakantie is juíst handig

Beeld het je even in: lekker met een cocktail aan de bar, uitzicht op een eindeloos strand en prachtig helder water. Ondertussen staan wij een paar honderd kilometer verderop klaar om de kijkers te ontvangen. Dát is het voordeel van je huis verkopen tijdens de vakantie. Je kinderen of huisdieren hoef je niet onder te brengen én – misschien wel nog relaxter – je hoeft maar één keer op te ruimen! We kunnen altijd in je huis terecht en jij merkt daar niks van. Uiteraard houden we je wel volledig op de hoogte. Jij kan dus gewoon zonder al die stressmomentjes je huis verkopen. En wij willen best even stofzuigen voordat je weer thuis bent hoor.

 

Hier moet je op letten

So far so good, toch? Dat is ook zeker waar, maar er zijn een paar dingen die je nog moet weten. Niet iedere woning verkoopt even gemakkelijk in de vakantieperiode.
Wil jij jouw paleis van een miljoen verkopen, dan zouden wij daar niet in de vakantie mee starten. Dit is een uitdagendere prijsklasse waarbij je alle tools moet inzetten en dus ook moet zorgen dat het bereik zo groot mogelijk is. Dat is dus net even niet handig in de zomer.
Maar een eengezinswoning of een tof appartement is zeker te verkopen! Bij voorkeur eentje met tuin of balkon. Nog een belangrijk puntje: mogelijke beslissingen moet je wel maken terwijl je lekker op het strand ligt. De koper is niet op vakantie en wachten is natuurlijk geen optie. Maar wij denken dat de verkoop van je woning dat zeker waard is! Drink je daarna gewoon nog een extra cocktail om je succes te vieren.

 

Heb je die geveltoeristen weer

  1. Als we het toch hebben over je huis verkopen en op vakantie gaan; hier nog wat tips voor jou:
    Zet niet op social media dat je weg bent. Wacht ook met het delen van je leukste kiekjes tot je weer terug bent.
  2. Laat je buren weten dat je weg bent en voor hoe lang. Geef ze eventueel een nummer van iemand die ze kunnen bellen als er iets is.
  3. Zet één of twee lampen op een timer. Zo brand er ’s avonds altijd licht en kiest een inbreker niet zo snel jouw woning uitkiezen.
  4. Laat geen kliko’s of andere mogelijke opstapjes bij je schutting staan.
  5. Laat gordijnen ook een stuk open zodat het er bewoond uit ziet.
  6. Check je preventiemiddelen zoals sloten, een alarmsysteem, rolluiken etc. óf investeer in extra maatregelen.

Gratis tips van ons voor jou. Fijne vakantie alvast!

En wil jij ook je huis verkopen? Bel ons voor een vrijblijvend gesprek (ook buiten de vakanties natuurlijk). Graag tot snel!