Spring naar content
aantal woningen9
huur of koopKoop
woonoppervlakv.a. 103 m2 tot142 m2
perceel244 m2

Over het project

Goed nieuws in Dordrecht. Na de succesvolle verkoop van het nieuwbouwplan Dordts Buiten fase 2A, gaat Roosdom Tijhuis op donderdag 6 juni in verkoop met het nieuwbouwplan Dordts Buiten fase 2B. Dit plan bestaat uit 9 energieneutrale woningen in de groene en waterrijke woonwijk Dordts Buiten.

Start verkoop: donderdag 6 juni 2024
Tijdstip: van 16:00 tot 17:30 uur
Locatie: Bouwlocatie Dordts Buiten
Adres: Laan van Londen (aan de zuidkant richting Kilweg), Dordrecht

Het aanbod bestaat uit:

Woningmodel Hazelaar
3 eengezinswoningen

Woningmodel Meidoorn
6 toekomstgerichte woningen (met slaap- en badkamer op de begane grond)

Deze duurzame woningen worden gebouwd op deze locatie zéér compleet aangeboden:
Inclusief keukencheque
Inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk
Inclusief zonnepanelen
Gasloos wonen door middel van stadsverwarming
Inclusief vloerverwarming op de begane grond (en de eerste verdieping bij woningmodel Hazelaar)
Inclusief houten bergingen met sedum(groene) daken in de achtertuin
Inclusief (deels) aanleg van voortuin en groene erfafscheidingen
Natuurinclusief wonen! Meerdere woningen krijgen een nestkast in de gevel en een regenton is standaard inbegrepen
Energieneutrale woningen, klaar voor de toekomst! Dus nóg zuiniger dan de BENG-normering uit het bouwbesluit
Fraai gelegen aan een groene zone

MEER LEENCAPACITEIT VANAF 1 JANUARI 2024
Vanaf 1 januari 2024 zijn de leennormen voor het hypothecair krediet op een aantal punten gewijzigd. Dat houdt onder andere in dat je voor de aankoop van een nieuwbouwwoning méér mag lenen. De extra leencapaciteit voor de woningen in Dordts Buiten fase 2B bedraagt maar liefst € 30.000,-. Dit is goed nieuws voor als je interesse hebt in één van de beschikbare woningen in het nieuwbouwplan Dordts Buiten fase 2B.

Energielabel is bepalend bij hypotheekverstrekkingen
Één van de wijzigingen is dat vanaf 1 januari 2024 het energielabel van je woning leidend is bij de hypotheekverstrekking. Hoe beter het energielabel is, hoe meer leenruimte je kunt krijgen. De woningen in Dordts Buiten zijn aangesloten op stadsverwarming en voorzien van zonnepanelen. Mede hierdoor zijn de woningen energieneutraal en hebben een voorlopig energielabel van A+++. Aanvullende meerwerkopties kunnen invloed hebben op het energielabel van de basiswoning.

RUIM WONEN IN EEN WATERRIJKE, GROENE NIEUWBOUWWIJK
Dordts Buiten wordt een natuurinclusieve en klimaatadaptieve buurt vol water, bomen en natuur in het hart van Amstelwijck, Dordrecht. Iedere woning wekt zijn eigen energie op. Met veel ruimte voor kinderen en toekomstgerichte woningen vinden jong en oud hier hun ruimte om te ontspannen, te werken en te sporten.

WONINGMODEL HAZELAAR
In het deelgebied Tussen de Velden gaat Roosdom Tijhuis 3 energieneutrale eengezinswoningen van het woningmodel Hazelaar bouwen. Alle woningen kijken uit over het water en liggen aan de groenzone. Wat een vrij gevoel geeft dat! De fraaie bakstenen in combinatie met het donkere hout tegen de gevel geven de woningen een luxe uitstraling. De woningen hebben een woonoppervlakte van circa 136 m² tot circa 142 m² en staan op een kavel van circa 133 m² tot circa 244 m².

Beide hoekwoningen zijn in de basis 6,24 meter breed en 10,14 meter diep. De tussenwoning van het woningmodel Hazelaar is in de basis 6,00 meter breed en 10,14 meter diep. Het accent in het metselwerk geeft deze woning een fraai aanzicht. Aan de tuinzijde van de woning is ruimte voor een heerlijke zithoek en aan de straatzijde is de perfecte plek voor je nieuwe keuken. Vanuit de woonkamer genieten van je tuin? Kies dan voor tuindeuren. Deze optie kun je verder uitbreiden door bijvoorbeeld te kiezen voor een 1,20 of 2,40 meter verlenging.

De eerste verdieping van deze woning heeft drie slaapkamers en een badkamer met een douche, een wastafel en een tweede wandcloset. Op zolder staan de technische installaties en is ook de aansluiting voor de wasmachine. Het accent zorgt voor extra lichtinval en de voorzijde biedt ruimte voor een zitje of misschien wel een handige werkplek? Heb je eigen wensen? Geen probleem! Laat je verrassen door onze flexibiliteit en schroom niet om jouw eigen ideeën bij ons kenbaar te maken.

WONINGMODEL MEIDOORN
In het deelgebied Tussen de Velden gaat Roosdom Tijhuis 6 toekomstgerichte woningen (met slaap- en badkamer op de begane grond) van het woningmodel Meidoorn bouwen. Door de bad- en slaapkamer op de begane grond ben je goed voorbereid op de toekomst. De woningen hebben een woonoppervlakte van circa 103 m² tot en met 109 m² en een kaveloppervlakte van circa 148 m² tot en met 228 m² en zijn fraai gelegen aan het water.

Deze 6 toekomstgerichte woningen worden verdeeld in twee woonblokken. Een woonblok bestaande uit 4 woningen en een woonblok bestaande uit twee woningen, waarbij twee van de zes woningen beschikken over een fraaie topgevel aan de voorzijde.

Alle woningen zijn energieneutraal en in de basis 6,84 meter breed en 10,14 meter diep. Aan de straatzijde van de woning is ruimte voor een heerlijke royale zithoek en de tuinzijde is de perfecte plek voor je nieuwe keuken. Wil je graag meer ruimte voor een extra grote woonkamer of ruimere keuken? Kies dan voor een uitbouw van 3,30 meter aan de zijkant van de woning voor de slaap- en badkamer.

In de basis is de verdieping van deze woning opgedeeld in twee ruimtes. Hierdoor wordt een kamer en berging gerealiseerd. De handige bergzolder is bereikbaar via een vlizotrap. Heb je eigen wensen? Geen probleem! Laat je verrassen door onze flexibiliteit en schroom niet om jouw eigen ideeën bij ons kenbaar te maken.

Dordts Buiten, heerlijk wonen vlakbij een prachtige oude stad!